Hvem har vel ikke stått på fem-meteren i Frognerbadet og skjelvet i badebuksene? Skal, skal ikke. Flere kamerater har gjort det før en, men slett ikke alle. Spørsmålet er om en har mot nok i kroppen til å bli en av de som tør, eller om man forsiktig og med halen mellom bena får ta trappene ned igjen og slutte seg til de som ikke er modige nok. For det å kaste seg ut i løse luften med hodet først krever unektelig et visst mot. Selv om det er vann under så kan feil landing gjøre skikkelig vondt. Og det er vel en av grunnene til at det å stupe fascinerer så mange.

Spenningselementet og det at dersom man ikke gjør det riktig, kan det gå riktig galt, pirrer nok både utøvere og tilskuere. Og det er ingen tvil om at det er helt fantastiske prestasjoner man kan være vitne til når de beste møtes på stevner.

Nettsidens ambisjon

Stuping har av en eller annen grunn aldri blitt noen bred sport i Norge og det er ikke mange nordmenn som har hevdet seg i internasjonale sammenhenger. Idretten har ikke engang et eget nasjonalt forbund, men inngår som en slags undergruppe av Norges Svømmeforbund. Internasjonalt har idretten imidlertid en mye større bredde og den har vært en olympisk gren helt siden 1904.

Formålet med denne nettsiden er å rette fokuset mot stuping som en spennende og allsidig idrett som med fordel kunne vinne større innpass blant norsk ungdom. Her vil det bli lagt vekt på å formidle fakta, men også synspunkter og erfaringer. Ønsket er at leseren gjennom sine kommentarer og bidrag vil være med på å gjøre siden enda mer relevant for enda fler.